CORONA - NIEUWS

1 april 2020

Onderwerp: Geen opkomsten t/m 28 april 2020 afgelast en toelichting op voortzetten contributie

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Naar aanleiding van de persconferentie van gisterenavond en het besluit van het kabinet om alle coronamaatregelen te verlengen tot en met dinsdag 28 april informeren wij u graag nader.

Geen opkomsten t/m 28 april
Het bestuur heeft besloten om de wekelijkse opkomsten in ieder geval t/m 28 april 2020 af te gelasten.

Voortzetten contributie
U heeft misschien vragen over het betalen van contributie. Uw zoon(s) en/of dochter(s) zijn lid van de Scouting om gave activiteiten te doen. In een normale situatie zijn hiervoor voorzieningen nodig zoals een clubgebouw, wachtschip en (spel)materialen. Het merendeel van onze begroting bestaat uit vaste kosten die hiermee samenhangen. Deze vaste kosten lopen gewoon door. Naast contributie zijn financiële acties ook bronnen van inkomsten, maar die leveren nu helaas weinig tot niets op.

Daarom volgen wij hierin het advies van Scouting Nederland om de contributie van onze leden door te laten lopen.

Wij hopen op ieders begrip, mocht u toch nog vragen hebben over een van bovenstaande zaken? Laat het weten via een reply op deze e-mail of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Tiflo
Lio Aarsen - Guus van der Geest – Anja van Leeuwen - Esmé Poelman - Madelon Renne -Carina de Vries - Ruben Wilhelmus

 

26 maart 2020

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Corona hoeft al lang geen toelichting meer. De gehele wereld wordt hierdoor geraakt en zo ook onze Tiflo-familie.

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Deze maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart jl. in grote lijnen naar buiten gebracht. Hierna heeft verdere consultatie plaatsgevonden, die heeft geleid tot nadere uitwerking en precisering. Zo zijn evenement met een vergunnings- en meldplicht verboden tot 1 juni 2020. Alle overige samenkomsten worden verboden t/m 6 april 2020.

Besluit Scouting Tiflo
Het bestuur heeft vandaag besloten om zekerheidshalve de reeds geplande kampen t/m 1 juni te annuleren.

BWK-weekend
Het BWK-weekend dat in het weekend van 17 t/m 19 april gepland stond zal niet doorgaan. Het bestuur zal zodra de coronacrisis voorbij is in overleg met de betreffende leidingteams nagaan of het inhalen van dit weekend tot de mogelijkheden behoort.

Kaagcup
Kaagcup 2020 dat met Hemelvaart wordt georganiseerd zal geen doorgang hebben. De organisatie ziet geen mogelijkheden om het evenement op een later moment in het jaar te organiseren. Dat is erg jammer, maar (zoals zij zelf zeggen) gaat ieders gezondheid boven alles. De 45e editie van de Kaagcup zal daardoor plaatsvinden op 14 en 15 mei 2021.

Zoals gisterenavond door Rutte bekend is gemaakt zal het kabinet op dinsdag 31 maart 2020 nader overleggen hoe om te gaan met de maatregelen die t/m 6 april 2020 lopen. Vanuit het bestuur zullen wij deze besluitvorming nader afwachten om te bepalen welke invloed dat heeft op de wekelijkse opkomsten.

Wij hopen op ieders begrip, mocht u toch nog vragen hebben over een van bovenstaande zaken? Laat het weten via een reply op deze e-mail of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Tiflo
Lio Aarsen - Guus van der Geest – Anja van Leeuwen - Esmé Poelman - Madelon Renne -
Carina de Vries - Ruben Wilhelmus

 

19 maart 2020

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Eerder is met u meegedeeld dat alle scoutingactiviteiten t/m 6 april 2020 niet door zullen gaan vanwege de diverse coronamaatregelen.
In antwoord op de vragen die de leiding ontvangt over de aankomende kampen (BWK-weekend, Kaagcup en de Zomerkampen) dit bericht.

Het is een feit dat de situatie waar wij nu als samenleving in zitten voorlopig nog niet voorbij is.
Het bestuur vindt het echter nog te vroeg om op dit moment al te besluiten of de eerdergenoemde kampen al dan niet geannuleerd moeten worden.

Het bestuur zal de doorgang van het BWK-weekend begin april 2020 opnieuw bespreken/beoordelen.
Vanzelfsprekend stellen wij de gezondheid van onze jeugdleden en vrijwilligers in die besluitvorming voorop.
Kaagcup en de Zomerkampen liggen nog veel verder voor ons!

Wij rekenen op ieders begrip en houden u geïnformeerd.

Met vriendelikje groet
Bestuur Scouting Tiflo

Lio Aarsen - Guus van der Geest - Anja van Leeuwen - Esmé Poelman - Madelon Renne - Carina de Vries - Ruben Wilhelmus

 

16 maart 2020

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen zoals gisteren door het kabinet en het RIVM afgegeven zijn wij als bestuur genoodzaakt om onze informatie van donderdagavond 12 maart jl. aan te scherpen.

Als bestuur hebben wij besloten om opnieuw de richtlijnen van Scouting Nederland te volgen waardoor alle opkomsten, scoutingactiviteiten en kampen t/m 6 april 2020 niet door gaan.
In navolging van het RIVM advies om alle sociale contacten te vermijden hebben wij ook moeten besluiten dat het botenonderhoud bij de Gidsen tijdelijk wordt uitgesteld.

Voor vragen of onduidelijkheden zijn wij beschikbaar.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Scouting Tiflo

Lio Aarsen - Guus van der Geest - Anja van Leeuwen - Esmé Poelman - Madelon Renne - Carina de Vries - Ruben Wilhelmus.

12 maart 2020

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Scouting en het coronavirus, hoe gaan wij daarmee om? Een terecht en veel gestelde vraag de afgelopen periode. Hoe moeten wij als Scoutinggroep omgaan met het coronavirus, ofwel Covid-19? Het coronavirus is immers volop in het nieuws en ook Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten.

Advies Scouting Nederland

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt voor wat betreft de opkomsten in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen t/m 31 maart 2020 niet door te laten gaan.

In het scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluit Scouting Nederland aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee neemt Scouting Nederland haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Besluit Scouting Tiflo

Vanuit zorgvuldigheid naar de leiding en ouders toe, heeft het bestuur vanavond besloten om het advies van Scouting Nederland te volgen. Dat betekent dat de komende wekelijkse opkomsten en reeds ingeplande kampen, die tot 31 maart gepland stonden niet doorgaan!

Dit heeft helaas tot gevolg dat het Verkennerskamp zal worden geannuleerd. Verdere informatie ontvangen de betreffende ouders via de betreffende leiding.

Voor wat betreft het botenonderhoud bij de Gidsen zal vanaf heden in kleine groepen (van maximaal 5 personen) gewerkt worden. Verdere informatie ontvangen de betreffende ouders via de betreffende leiding. Overigens staat het u vrij om zelf te bepalen of uw dochter aan het bootonderhoud zal deelnemen in deze onzekere tijd.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten vanaf april 2020.
Voor vragen zijn wij bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking!


Met vriendelijke groet,
Bestuur Scouting Tiflo

 

Welkom op de website van de leukste Scoutinggroep van Nederland, namelijk de Tiflo!
Wij zijn een gemengde land- en waterscoutinggroep in Aalsmeer met ongeveer 150 leden.

Over ons
Wij zijn een jonge en frisse Scoutinggroep. De Bevers, Kabouters en Welpen doen voornamelijk activiteiten op het land. Als de kinderen elf jaar zijn, gaan ze naar de Gidsen en Verkenners, waar ze leren zeilen. Wij zijn in het bezit van 9 lelievletten, 1 sleepvlet, 1 sleepboot, een roeiboot en een wachtschip. In de zomerperiode gaan de waterspeltakken vaak het water op en in de winter plegen ze zelf het nodige onderhoud.

Jonge kinderen kunnen bij ons op een leuke manier kennismaken met de scouting. Naast dat ze een leuke zaterdagochtend hebben, maken ze nieuwe vriendjes en leren ze allerlei sociale vaardigheden zoals samenwerken en met andere kinderen omgaan.

Voor de oudere kinderen is het mogelijk om op een leuke manier te leren zeilen, om te gaan met een motorboot en diverse certificaten en vaarbewijzen te halen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super gezellig om op de zaterdagmiddag samen met leeftijdsgenoten iets leuks te doen!

 

Klik hier voor het jaarverslag van 2019!
Klik hier voor het jaarverslag van 2018!

Klik hier voor het jaarverslag van 2017! 
Klik hier voor het jaarverslag van 2016!
Klik hier voor het jaarverslag van 2015!

 


------------------------------------------------------- NIEUWS -------------------------------------------------------

Tiflo bedankt statiegeldgevers

In de maand juli hadden winkeliers van de Albert Heijn op het Praamplein de mogelijkheid om hun statiegeldbonnetje te doneren aan Scouting Tiflo. Graag bedanken wij iedereen die zijn of haar statiegeldbonnetje aan ons heeft gedoneerd. Met de totale opbrengst van 215,-  zal nieuw buitenspelmateriaal worden aangeschaft.

 

Sinterklaasactie
Ook dit jaar is het weer mogelijk om bij ons een geweldig Sinterklaasbezoek te boeken! 
Vul snel dit formulier in voor een bezoek: http://www.tiflo.nl/index.php/sinterklaas

5C575485 A1CE 4FBC AA42 32D726719A16

 

Wij zoeken leiding voor onze speltakken!

opzoek naar jou

Nawaka acties

Afgelopen periode hebben de gidsen, verkenners en wilde vaart flink gezweet om geld in te zamelen voor NaWaKa. Iedereen mag trots zijn op de mooie bedragen die het heeft opgeleverd. Het geld zal deels gebruikt worden om de leiding te ondersteunen. Het andere deel gaat naar alle kinderen op het kamp. Bedankt!!

WhatsApp Image 2018 07 16 at 21.46.29

Tiflo on Stage
De uitnodigingen voor Tiflo on Stage zijn verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
WhatsApp Image 2018 02 13 at 21.30.35

EHBO-cursus
Op 13 januari verzorgde EHBO'er en oud Tiflo-leiding Petra een verkorte EHBO-cursus voor alle leiding, zodat we goed voorbereid zijn mocht er een keer iets gebeuren. Er werd meteen flink geoefend!
IMG 7779IMG 7785

Alvast een heel mooi 2018 gewenst namens de gehele Tiflo!
KerstGroep

De Meerwinkel (kringloopwinkel in Hoofddorp) heeft een prachtige donatie geschonken voor nieuwe tenten. Heel erg bedankt!
foto meerwinkel

Brandblussers
Gouwerok en Paraat hebben voor ons wachtschip d'Artagnan brandblussers gesponsord!
Enorm bedankt voor deze geweldige gift! We gaan de hercertificering vol vertrouwen tegemoet!!
brandblussers

Plantenbakkenactie
Het is een traditie: de jaarlijkse plantenbakkenactie van de Tiflo. Zaterdag 21 oktober 2017 gaan alle leden van de groep langs de deur met de plantenbak met een moderne uitstraling. 

Ook dit jaar speelt de Tiflo in op de wensen van deze tijd, dus nog meer reden om een plantenbakje te kopen. De planten worden door de oudere leden van de Tiflo zelf opgepot. De verkoop wordt gedaan door alle leden met behulp van een aantal ouders. Zaterdag 21 oktober a.s. begint om 9.30 uur op verschillende punten in Aalsmeer en Kudelstaart de verkoop. De prijs van het plantenbakje is dit jaar 4 euro. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de aanschaf van nieuw speelmateriaal en ten behoeve van activiteiten van de Tiflo.
10694408 847770461941079 4479633718085091137 o

Winnaar van de Wubble bekend!
Tijdens de gezellige braderie op 2 september konden bezoekers van de kraam de Scouting Tiflo Aalsmeer raden hoeveel knikkers er in een bak zaten. Het waren er 444! De winnaar had na een serieuze som met tafels en optellen berekend dat het er 445 moesten zijn! Deze super goede winnende berekening is gemaakt door Lucas Rowoud uit Aalsmeer! Zaterdag kreeg Lucas zijn prijs, een Wubble Bubble bal, uitgereikt door drie Welpen bij de Tiflo.
uitreiking Wubble 

1900-2017: De d'Artagnan gaat weer varen!
We zijn begonnen! We hopen dat de d'Artagnan weer een levende functie krijgt binnen de Tiflo groep, bij het zeilen, weekenden, kampen en het eiland.

De huidige planning ziet er als volgt uit:
Dinsdag 13 juni 2017 vaart de d’Artagnan naar de werf Oldenhage te Lisserbroek.
Zaterdag 17 juni wordt hij afgespoten.
Maandag 19 juni worden vlakdikte metingen uitgevoerd.
Donderdag 22 juni starten met slijpen, krabben, schuren en schilderen.
De d’Artagnan zal maximaal 2 weken op de helling blijven, tot zaterdag 1 juli.

We hebben jullie hulp hard nodig bij het opknappen van de d’Artagnan.

Dus hebben jullie tijd en zin om te helpen (op welke manier dan ook) laat het weten. 

Samen een dag(deel) of avondje klussen, herinneringen(?) ophalen en op die manier een goede start realiseren voor nieuwe avonturen met de d’Artagnan.

Mail naar Paul de Waal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1555487484502703&id=235262356525229

Afbeelding1

Hoogvliet Aalsmeer sponsort limo!
Sponsor Hoogvlied Limo

Kerstdiner- en borrel
Na een geslaagd kerstdiner en een gezellige borrel, wenst de Tiflo iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig 2017. Wij houden een korte winterstop en hopen iedereen weer te zien op zaterdag 14 januari!
Kerst

 

Donatie Schipholfonds
Onze scouting heeft een donatie van 5.000 euro gekregen voor de bouw van een nieuw vlot. Hier zijn wij heel blij mee, want met dat geld kunnen we een goede en veilige steiger bouwen! 

scouting tiflo
Joep Sparnaaij en Daan Kennedy met de cheque van het Schipholfonds

Klik hier voor het jaarverslag van 2018!