U bent nu terechtgekomen op het bestuursgedeelte van onze website. Op andere plekken kunt u lezen over de veelheid van activiteiten binnen onze scoutingvereniging, waarbij de vele vrijwillige leiding een heel belangrijke rol speelt. Zoals elke vereniging hebben wij een ‘bestuur van de vereniging’.

Het bestuur is met name verantwoordelijk voor het algemene reilen en zeilen van de Tiflo en gezamenlijk met de leidingteams zetten wij de lijnen uit. Het bestuur bestaat over het algemeen uit betrokken ouders van huidige / vroegere scouts en vaak oud-leden van de Tiflo. Dit vergroot de binding met elkaar en het geeft aan dat het bestuur heel nauw betrokken is bij de vereniging. Bij een levende club als de scouting Tiflo is het natuurlijk ook belangrijk dat er een aantal basis zaken goed geregeld zijn en daar ligt een belangrijke verantwoordelijkheid voor ons als bestuur.

Het gaat er vooral om dat onze leden zich echt thuis voelen bij de Tiflo en binnen de speltakken. Het gaat daarbij over de kwaliteit van opkomsten en kampactiviteiten, de huisvesting en  de spellokalen, de boten, de veiligheid van de kinderen, het opleiden van (nieuwe) leiding  e.d. Maar we hebben ook onder meer te maken met contacten met gemeenten, fondsenwerving, communicatie bedoeld om Tiflo verder op de kaart te zetten en de financiën van de vereniging nu en in de toekomst. Dat zijn onderwerpen waar we als bestuur verantwoordelijk voor zijn en wat moet waarborgen dat er op de langere termijn een gezonde Tiflo vereniging kan bestaan.

We vinden het vooral leuk om bezig te zijn met een vereniging die scouting in een modern jasje kan aanbieden aan de jeugd van Aalsmeer. Onderscheidend zijn van andere clubs is voor ons belangrijk, maar ook het weerbaar en zelfredzaam maken van kinderen is een belangrijke doelstelling. In dat opzicht is en blijft scouting een fantastische basis voor kinderen die hen kan helpen in de verdere toekomst die zij tegemoet gaan.

Wij hopen dat deze uitgangspunten u aanspreken en wij verwelkomen u dan ook graag bij de Tiflo.

Schroomt u niet om contact met ons op te nemen als u vragen of opmerkingen heeft.

 

 

Lio Aarsen

Lio Aarsen

Voorzitter

Robbert van Zijverden

Robbert van Zijverden

Leidingbegeleiding

Ruben Wilhelmus v2

Ruben Wilhelmus

Leidingbegeleiding

Guus van der Geest

Guus van der Geest

Penningmeester

Madelon Renne

Madelon Renne

Leidingbegeleiding

Carina de Vries

Carina de Vries

Lid

Esme Poelman

Esme Poelman

Lid

Anja van Leeuwen

Anja van Leeuwen

Lid