Lid worden

Lijkt het je leuk om lid te worden? Al vanaf 5 jaar kun je lid worden bij de Tiflo en bij ons is heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 16 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom als vrijwilliger.

De Tiflo is zowel een land- als een waterscouting. Binnen onze groep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. Klik hier voor ons organogram om te zien bij welke speltak jij hoort.

Informatie over het lidmaatschap
Als je lid wilt worden van de Tiflo dan kun je de eerste 3 keer gratis en vrijblijvend komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en onze groep. De leiding van de speltak vindt het wel fijn om te weten wanneer je van plan bent om langs te komen, dus stuur bij voorkeur van tevoren een mailtje naar de betreffende speltak!

  • Vind je het leuk? Dan krijg je van de leiding het inschrijfformulier mee om in te vullen. Op dat moment hoor je er helemaal bij!
  • Vind je het niets? Dan ben je nergens toe verplicht.

Informatie over de contributie
Ieder lid van de Tiflo betaalt contributie en is automatisch lid van Scouting Nederland. De hoogte van de contributie is per speltak verschillend en wordt door middel van een automatische incasso aan het begin van ieder kwartaal afgeschreven. Van de contributie wordt het lidmaatschap bij Scouting Nederland betaald, gaat een deel naar de speltak voor de opkomsten, onderhouden we onze 2 onderkomens, kampeermaterialen en vloot. Je krijgt 4x per jaar jouw eigen Scouting Magazine, een scoutscard en je kunt meedoen met landelijke activiteiten. Let op! Kampgelden maken geen onderdeel van de contributie en worden dus apart geïnd indien uw zoon(s) en/of dochter(s) meegaan op een kamp.

Contributiebedragen voor 2024

Bevers:€ 34,00 per kwartaal
Kabouters: € 34,00 per kwartaal
Welpen: € 34,00 per kwartaal
Gidsen: € 48,00 per kwartaal (incl. reddingsvest)
Verkenners: € 48,00 per kwartaal (incl. reddingsvest)
Wilde Vaart: € 42,00 per kwartaal (niet zijnde leiding)
€ 21,00 per kwartaal (wel zijnde leiding)
Loodsen: € 27,00 per kwartaal (niet zijnde leiding)
€ 12,00 per kwartaal (wel zijnde leiding)

Informatie over aanschaf van uniformstukken
Bij de Tiflo draagt iedere speltak een eigen trui en das. Alle scoutingverenigingen hebben hun eigen das, waardoor je de leden van andere scoutinggroepen makkelijk kan herkennen. Het ‘uniform’ wordt gedragen tijdens alle opkomsten, kampen en bijzondere gelegenheden. Voor de aanschaf van de uniformstukken hanteren we de Tiflo een vaste prijs, namelijk:

  • Das € 12,50 per stuk
  • Trui € 35,00 per stuk
  • T-shirt à € 12,50 per stuk (enkel van toepassing bij de Kabouters)

Tweedehandse trui
Indien een lid voortijdig het lidmaatschap opzegt of overvliegt kan een speltak ervoor kiezen om de trui terug te kopen en deze als tweedehandsexemplaar aan te bieden aan nieuwe ouders/leden. De kosten hiervoor zijn:

  • € 15,- per stuk voor het terugkopen namens de speltak; en 
  • € 20,- per stuk voor het verkopen van de trui als tweedehandsexemplaar.

Opzeggen lidmaatschap
Natuurlijk is het altijd jammer als leden weg gaan, maar soms gebeurt het toch. Het opzeggen van het lidmaatschap kan door een mailtje te sturen aan de betreffende leiding van de speltak én aan de ledenadministratie (ledenadm@tiflo.nl) met daarin de naam van het lid en de reden van opzegging. De ledenadministratie zal dan aangeven per welke datum precies het lidmaatschap stopt. Gebruikelijk is dat dit ingaat op de eerste dag van de volgende maand.

Downloads
Klik hier voor het inschrijfformulier
Klik hier voor de informerende brochure ‘Hoera! Mijn kind zit op scouting!’ met algemene informatie voor nieuwe leden.
Klik hier voor nadere informatie inzake het portretrecht en de toestemming die in het kader van de AVG nodig is voor publicatie van foto’s en video’s