Gidsen

Hallo allemaal!

Wij zijn de gidsen, een leuke groep meiden van 11 tot 16 jaar. We komen elke zaterdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur bij elkaar. Wij zijn een waterspeltak. Dus we zijn in de zomerperiode veel op het water te vinden.

Tijdens de zomeropkomsten doen we veel activiteiten op het water, zoals een roei-, zeil- of wrikwedstrijd, een speurtocht over de Kleine en Grote Poel of een mini dagtocht (zonder leiding op allerlei manieren met de boot een uitgestippelde route afleggen).

In de winter zijn we druk met het nodige onderhoud van de boten, die we in de zomer gebruiken. We gaan ze dan schuren en voorzien van een nieuw laagje verf. Dit doen we allemaal bij onze haven aan de Uiterweg. Maar we doen in de winter ook andere leuke dingen, zoals bakken, knutselen en spelletjes spelen.

Daarnaast gaan we wel vier keer per jaar op kamp!

Het is bij ons mogelijk om verschillende zeildiploma’s te behalen. Soms gaan we instructiezeilen met de leiding, waardoor we steeds beter kunnen worden. We hebben vaak twee keer in het jaar een zeildag, waarop je je CWO 1, 2 of 3 kunt halen.