Tiflo gooit de zeilen los op de Nieuwe Meer!

Tiflo’s gidsen in de prijzen met roeien op de bosbaan

Op zaterdag 17 en zondag 18 september was Scoutinggroep Tiflo Aalsmeer aanwezig bij de Roei Zeil en Wrikwedstrijden, georganiseerd door de regionale Admiraliteit 5 voor al het waterwerk uit de regio Amsterdam en Amstelland.
Zoals elk jaar wordt er op de zaterdag gezeild op de Nieuwe Meer, en op de zondag worden de roei- en wrikwedstrijden gehouden op een unieke locatie: de Bosbaan.
Tientallen lelievletten streden daar om prijzen in verschillende categorieën waarbij de Tiflo meedeed met de 11-16 jarigen gidsen en verkenners. Het wachtschip d’Artagnan fungeerde als startschip voor het zeilen. Zaterdag was het weer onstuimig, maar voornamelijk droog en zondag regende het, maar daar lieten onze scouts zich niet door uit het veld slaan.
Het gaat natuurlijk voornamelijk om het plezier, maar als er gewonnen wordt is het helemaal leuk. De gidsen zijn dit jaar met het roeien 2e geworden op de 1000 meter (nr. 1645), 2e op de 250 meter (nr. 1479) en 3e op de 500 meter (nr. 1479). Een fantastisch resultaat meiden! De verkenners, momenteel nog een jonge groep, revancheren zich volgend jaar!