Opkomsten hervat vanaf 13 februari jl. met beperkingen

Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Maar voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. Naar aanleiding van de persconferentie van 2 februari jl. is binnen de nieuwe routekaart met maatregelen vanuit de overheid een uitzondering voor sport- én jeugdactiviteiten, waaronder Scouting.

Daar zijn we ontzettend blij mee, want dat betekent dat we vanaf 13 februari 2021 de reguliere opkomsten voor onze jeugdleden t/m 17 jaar gaan organiseren.

Algemene beperkingen voor iedereen

Allereerst willen wij benadrukken dat deelname aan de opkomsten vrijblijvend is. Het staat u vrij om zelf te bepalen of uw zoon(s) en/of dochter(s) zullen deelnemen. Daarom het verzoek om uw kind(eren) tijdig bij de betreffende leiding af te melden (uiterlijk vrijdagavond 20:00 uur voor iedere opkomst) door een Whatsapp bericht te sturen.

  • De opkomsten vinden alleen in de buitenlucht plaats dus niet in de diverse hokken. De locatie ‘Onder de Kerk’ is daarom voor scoutingactiviteiten gesloten. Zorg er dus voor dat uw kind(eren) warm zijn aangekleed.
  • Bij een opkomst zijn ten minste 2 leiding aanwezig.
  • Daar waar noodzakelijk wordt altijd 1,5 meter afstand gehouden.
  • Leden en leiding drinken en eten alleen zelf meegebrachte consumpties.
  • Bij het sanitair is voldoende handzeep beschikbaar en papierenhanddoekjes. Er is maximaal 1 lid tegelijkertijd in de wc ruimte. Voor en na iedere opkomst worden de toiletten en wasbakken grondig schoongemaakt. Aan u het verzoek om uw kind(eren) thuis nog te laten toiletteren.
  • Bij slecht weer gaan opkomsten niet door en dit zal de leiding uiterlijk op zaterdagochtend vóór 09:00 uur doorgeven.
  • Heeft u of uw kind(eren) verkoudheidsklachten, blijf dan thuis en ziek uit!